Jak vypadá 100 % úspěšnosti?

01.10.2013 18:48
 
Poslední zářijový víkend - 3 starty - 1 vítězství a 2x umístění

Karlovy Vary 28.9.2013

Cílové pořadí dostihu a hlavně jeho průběh uvádí na svém FB profilu Marie Mokošová: 

 

3. dostih – Murzabayev slaví s Lemesínou druhé dnešní vítězství
Pořadí (cena IV.kat. - 3 letí - 1600 m):

1. Lemesína (j. Bauyrzhan Murzabayev, t. Ilona Hronová, 2,5:1), 2. Cailean, 3. Gusan, 4. Maximillion, 5. Nowitka
Výrok: BOJ 1/2 - 2 - 1/2 - 2 1/2 - 1 1/4 - krk - kr. hlava
Čas: 1:43,29

Mezi nezvítězivšími se dle očekávání prosadila LEMESÍNA (1,8:1), která začátkem srpna nestačila v podobném dostihu jen na v Michalově memoriálu umístěného Limana a spolehlivou Vysmátou Báru. Tentokrát narazila na slabší společnost a poté, co už pětkrát dosáhla na medailový doběh, konečně zavěsila. Po startu byla sice chtivější a v cílové rovině trochu visela, ale když se sto metrů před cílem dostala vedle Cailean, opřela se o ní a získala převahu. „V oblouku hodně zpomalila, ale tady je dlouhá rovina a předvedla dobrý závěr,“ řekl Murzabayev, který tak už na Jana Vernera ztrácí pouze jedno vítězství, přičemž má na svém kontě větší počet druhých míst.

Druhá Cailean (5:1) se poprvé představila na mílové distanci a po startu se usadila na čele. V cílové rovině to dlouho vypadalo, že se zrodí vítězství stylem start-cíl, ale v posledních metrech se projevilo její kratší distanční optimum. Po sérii negativních výsledků získala Gusan (30:1) zásluhou dobrého závěru třetí příčku. Návrat na kratší trať prospěl čtvrtému Maximillionovi (5:1) a tabuli uzavřela stájová ale nikoliv tréninková kolegyně vítězky Nowitka (6:1), která by potřebovala delší distanci.

 

Velká Chuchle 29.9.2013

MYSTIC GOLFER v dostihu  I. kategorie v 77. Geršově memoriálu pro dvouleté koně získal 5. místo.

 

NOVELLETTE(GER) v dostihu III. kategorie v Ceně EBF (Evropského chovatelského fondu) nestačila pouze na jednoho koně v poli a obsadila tak 2. místo dostihůdEvropského chovatelského fondunestačila pouze na jednohokoně v poli azískalane

 

Oba koně šli pod vedením ž. Martiny Havelkové.