Aktuálně září - PASSION

24.09.2013 19:36

Druhý bod resp. druhé vítězství si letos připsala naše nejmenší PASSION (GER) na dráze v Lysé nad Labem 21.9.2013, v dostihu na 2 200m, v konkurenci 13!!! koní, pod vedením Bauyrzhan Murzabayeva v čase 02:27,82. Prostě RADOST!

 

Na FB profilu průběh dostihu popisuje Marie Mokošová:

9. dostih – V dramatické koncovce se prosadila Passion
Pořadí (IV. kat., 3+, 2200 metrů):

1. Passion (Murazabayev, trenérka Hronová, SV Vondra Gain), 2. Angel Rocco, 3. Allegro, 4. Zylo, 5. Latrib.

Výrok: krk – 2 1/4 – 3/4 – 2 1/2.

Čas: 2:27,82.

Závěrečný dostih chtěl proměnit v sólo způsobem start-cíl žokej Jaromír šafář v sedle čtyřletého Angel Rocca. K cílovému mezníku chybělo jen několik desítek centimetrů, když se před něj dostala Passion a vybojovala druhé letošní vítězství. Bauyrzhan Murzabayev jí po vytočení do cílové roviny rozhýbal k výbornému výkonu a po čtyřech měsíích se tříletá ryzka opět prosadila, což majitelé doprovodili mohutnými pokřiky. „Věřili jsme, že by dneska mohla být do třetího místa, je to klisna, která nám dělá radost. Překvapivě ač je malá, tak jí vyhovuje měkko. I v květnu vyhrála v kontaktním dostihu, když se dostane na úroveň koně, tak se musí před něj dostat, což dneska ukázala,“ sdělovala spokojená trenérka Ilona Hronová. Již devatenáctý plný zásah má na kontě Bauyrzhan Murzabayev: „Na jaře jsem klisně hodně věřil, proto jsem jí dal přednost v trialu na Oaks před Saltanat. Znám ji dobře, proto jsem jí věřil a doufal jsem, že to dotáhneme k vítězství."

Výsledek dostihu můžete najít ZDE

FOTOGRAFIE z dostihu od šikovné Šárky Votavové ZDE

Vteřinu před...

...A POTÉ!

O týden dříve 15.9.2013 se druhá naše německá tříletka NOVELLETTE(GER) zúčastnila zájezdu do Mnichova. Tentokrát se jednalo bohužel opravdu jen o účast v dostihu bez umístění.